A tegnapi adasunkat Vietnam egyik legszebb kisvarosaban, Hoi Anban forgattuk. Hazigazdank, sot, ha pontosabban akarok fogalmazni, utcaigazdank, nevezzuk Le-nek egy kozepkoru vietnami asszony, aki a regi ovarosban a folyoparton uzemeltet egy "kifozdet". Ferje is besegit a munkalatokba, az utcan setalo ehes embereket invitalja vacsorazni. A ferfi kb. 150 cm magas es a kedvenc szava a jeeee. :-) Ha kihozza az elkeszult etelt es megkoszonjuk neki, azt mondja ra, hogy jeeee, es mosolyog hozza. :-)
Ha helyet szeretnenk itt foglalni, keszuljunk fel arra, hogy nem a legkenyelmesebb szekekben fogunk ucsorogni, hanem kis samlin, az asztalunk pedig egy gyerek meretu asztal lesz. A letesimteny egy hatalmas fa alatt talalhato, melyrol mindenfele szinben pompazo lampionok adjak a vilagitast. No, es az utca fenyei, termeszetesen. A meg autentikusabb kornyezetet a folyopart szolgaltatja, aminek a kozvetlen peremen lehet ulni. A folyo alacsony vizallasa eseten meg megfigyelheto, ahogy a kedves kis patkanyok rohangalnak a vizparton.
Truly Asia:-)
A mai vacsora, amit Le fozott nekunk, az alabbi volt:
Fried Noodles with vegetables and pork (Sult teszta zoldsegekkel es serteshussal)
Lassuk az elkesziteset:
A salatat, kaposztat, hagymat es a csirat kis olaj felett megparolom, de ugy, hogy a zoldseg meg ropogos maradjon. Meglocsolom meg kicsi paradicsomos, paprikas, fokhagymas, szojaszoszos szosszal es tovabb parolom meg, folyamatosan kevergetve ezeket.
Egy vietnami zacskos levesbol fozzuk meg elore a tesztat, majd a benne levo fuszereket es szoszt ontsuk ra a serpenyoben levo finomsagokra. Keverjuk ossze, majd ontsuk ra a megfott tesztat es sussuk jol ossze. Vegyuk le a tuzrol, ontsuk at egy tanyerba, ontozzuk meg meg egy kis szojaszosszal es talalhatjuk is.
Jo etvagyat!
Utolsó kommentek