HTML

K&Zs nagy kalandja Vietnamban

Kaland, utazas, Vietnam.

Utolsó kommentek

  • pekka-minki: Erre igazán mondhatjátok, hogy "ha én ezt a klubb-ban elmesélem......" (2012.03.19. 23:27) Hue
  • Kittcsi83: @pekka-minki: Utolag mi is ugy gondoljuk, hogy 2 nap kellet volna az osszes latnivalo megtekintese... (2012.03.19. 01:04) Hue
  • Kittcsi83: @pekka-minki: Koszonjuk. :-) A videos bemutato receptjet en is megcsinalom majd, de ma meg egyszer... (2012.03.19. 01:02) Kemeny szolgalatban vagyunk...
  • Kittcsi83: @ViZsu: Koszonjuk a dicseretet. :-) Meg varat magara Hue befejezese es a My Son beszamolo. Remelhe... (2012.03.19. 01:00) Kemeny szolgalatban vagyunk...
  • pekka-minki: Én várom a történet további részleteit, mert az eddigi nagyon tetszett. Közben azon gondolkodtam, ... (2012.03.18. 17:59) Hue
  • Utolsó 20

Szerzők

Stahl konyhaja Vietnamban

2012.03.18. 03:02 Kittcsi83

A tegnapi adasunkat Vietnam egyik legszebb kisvarosaban, Hoi Anban forgattuk. Hazigazdank, sot, ha pontosabban akarok fogalmazni, utcaigazdank, nevezzuk Le-nek egy kozepkoru vietnami asszony, aki a regi ovarosban a folyoparton uzemeltet egy "kifozdet". Ferje is besegit a munkalatokba, az utcan setalo ehes embereket invitalja vacsorazni. A ferfi kb. 150 cm magas es a kedvenc szava a jeeee. :-) Ha kihozza az elkeszult etelt es megkoszonjuk neki, azt mondja ra, hogy jeeee, es mosolyog hozza. :-)

Ha helyet szeretnenk itt foglalni, keszuljunk fel arra, hogy nem a legkenyelmesebb szekekben fogunk ucsorogni, hanem kis samlin, az asztalunk pedig egy gyerek meretu asztal lesz. A letesimteny egy hatalmas fa alatt talalhato, melyrol mindenfele szinben pompazo lampionok adjak a vilagitast. No, es az utca fenyei, termeszetesen. A meg autentikusabb kornyezetet a folyopart szolgaltatja, aminek a kozvetlen peremen lehet ulni. A folyo alacsony vizallasa eseten meg megfigyelheto, ahogy a kedves kis patkanyok rohangalnak a vizparton.

Truly Asia:-)

A mai vacsora, amit Le fozott nekunk, az alabbi volt:

Fried Noodles with vegetables and pork (Sult teszta zoldsegekkel es serteshussal)

Lassuk az elkesziteset:

A salatat, kaposztat, hagymat es a csirat kis olaj felett megparolom, de ugy, hogy a zoldseg meg ropogos maradjon. Meglocsolom meg kicsi paradicsomos, paprikas, fokhagymas, szojaszoszos szosszal es tovabb parolom meg, folyamatosan kevergetve ezeket.

Egy vietnami zacskos levesbol fozzuk meg elore a tesztat, majd a benne levo fuszereket es szoszt ontsuk ra a serpenyoben levo finomsagokra. Keverjuk ossze, majd ontsuk ra a megfott tesztat es sussuk jol ossze. Vegyuk le a tuzrol, ontsuk at egy tanyerba, ontozzuk meg meg egy kis szojaszosszal es talalhatjuk is.

Jo etvagyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vietnam2012.blog.hu/api/trackback/id/tr274323116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása